22 Ocak 2012 Pazar

YILIN EN İYİ YEMEKLERİ ' 2011



Şefin tavsiyesi ile yılın en iyi yemekleri…

Her sene olduğu gibi bu senede geçen sene yiyip damağımda tatları hala duran yemekleri sizler için kaleme aldım. Hatırladıkça ağzım sulandı diyenbilirim. Yolunuz düşerse muhakkak uğrayın hatta oraya gitmek için seyahat edin derim….


Bursa Mustafakemalpaşa Peynirci atadan
Dört kuşaktır peynirci bir aile, küçük bir dükkan, küçük olduğu kadar gastronomi için büyük çok çok büyük bir dükkan…bir simit alın ve gidin derim gerisi orada çokta yazacak bir şey yok. İnsanı Bursa’da yaşattığına şükrettiriyor.
Adres
Kemalpaşa Cad. No:12 Mustafakemalpasa /BURSA.

Bursa Karacabey Refik Ustanın Lokantası
Refik usta’nın lokantası gastronomi geçmişinizi tümden unutturabilir. Bekletiniz olamadan soğan halinin içinde küçük bir lokantaya gidiyorsunuz. Masaya oturunca masanız birden birer birer dolmaya başlıyor. Kendinizi rüyada hissettiren yemekten sonra kestane revağında kabak tatlısıyla ayılıyorsunuz. Yediğim her şey çok çok başarılıydı. Refik usta gibi bir ustayla ayni mesleği yaptığımdan dolayı işime saygım daha da arttı. ne diyebilirim, buraya seyahat edin !
Adres
Karacabey soğan hali/ Karacabey/Bursa

Konya Beyşehir Balıkçı Erol
Beyşehir hayranı olduğum bir yer, yediğim yemediğimle pek ilgilenmedim. Şehrin büyüsü sizi kendine öyle bir çekiyor ki ne yediğinizi bile hatırlamıyorsunuz. Aslıda tam olarak böyleydi ta ki balıkçı Erol’la tanışıp sayın Nevin Halıcı’yla beraber Erol’un bizim için yaptığı kaymaklı sazanı yiyene kadar….şimdi benim için kare tamamlanmış oldu. gözümden, gönlümden çıkmayan Beyşehir artık damağımdaydı da…
Adres
Köprübaşı / Beyşehir

Mersin Silifke Karsambaç
Memleket meselesi projesi kapsamında gittiğim Silifke’de kaldığım otelin önüde kermes alanıydı. Kermeste hepsi yöreye ait birbirinden lezzetli yemekler vardı. Ancak toroslardan getirilen karın üzerine dökülüp servis edilen pekmezin yada karsambacın bu yıl yediğim en iyi tatlı olduğuna eminim. El yapımı pekmez ve toros dağlarının karı daha doğalı ve lezzetlisi olamazdı. Gittiğinizde denk gelir misiniz bilmem ama umarım denk gelebilirisiniz.
Adres
Silifke meydanı

Çanakkale Yalova Balıkçısı
Daha öncede yazmıştım Türkiye için önemli bir balık restoranı olduğuna inanıyorum. Otlar, zeytinyağlılar, balıklar, deniz ürünleri, manzara ve daha neler neler….ahlat sirkesinde füme, soslu midyeler, lakerdalar….gerçekten hem marmarada hem de ege’de olmasın tüm avatajlarını mutfakta başarıyla kullanan enfes bir restoran muhakkak gidi hatta Çanakkale’ye bu restorana gitmek için seyahat edin. Bu sene yemek yediğim en iyi restorandı diye de bildirmek istedim.
Adres
Yalı Caddesi Gümrük Sokak No:7 Merkez,Çanakkale Türkiye

Kilis mahalle kasabı  Kilis tava
Kils ve kasapları gerçekten çok iyi alalade bir gün kasaptan fırına giden lahmacun yada tavanın tadına doyamazsınız. Yaz aylarında gittiğim kilis’te mahalle aralarındaki kasap ve fırınları gezerken rastgele girdiğim bir kasapta yediğim Kilis tava’yı bu yıl boyunca hep ara ara hatırladım.
Adres
Kilis’te herhangi bir fırın yada kasap

 Kars Kadıneli Lokantası
Yılın başında gittiğim Kars’ı bu yemekler sayesinde yıl boyu hatırladım. Aslında ev daveti  ve kaz yapmak için gitmiştim yaptıklarımız ve yediklerimizde inanılmazdı. Ama kendi içinde başka bir hikayesi olan Kadıneli restoranda yediğim her şey çok lezzetliydi. Piti en favorim olurken hınkal, üzümlü pilav ve diğerleri hepsi birbirinden iyiydi. Kars’a giderseniz muhakkak uğrayın derim.
Adres
Halit paşa caddesi no: 97 Kars

Adana Kebabçı Mesut
Adana kebabı listemi değişmesine sebep oldu. gece gündüz yesem bıkmayacağım bir yemek olan adana kebabı mesut’ta gerçekten çok beğenerek yedim. Yerken de bir yandan tekniği ile acayip bilgiler aldım. Adana da veya yakınlardaysanız muhakkak uğrayın derim.
Adres
Karacaoğlan Cad. Kocavezir Man. 23 Sk. No-A (Eski Sebze Hali Civarı) Adana

Ankara Yörükhan Güveç  
Bilkent üniversitesinde “yemekte tarih var” isimli konferanstan sonra değerli hocalarım Evlin Otman ve Hakan Kırımlı ile beraber gittiğim, kendi sebzesi ve otlarını yetiştiren muazzam restoran. Ankara’daysanız hemen aramaya başlayın, o gün ne taze ne güzelse o masanızda hepsi birbirinden iyi muhakkak ufak porsiyonlarla bol tadım yapın.
Adres
7.Cadde 29/8 Pazar Yeri Karşısı Aşağı Öveçler / ANKARA

Kayseri Kaşıkla Restoran
Mantı neymiş yeniden hatırladım. Yediğim her şey çok çok iyiydi. Sucuk içi, içli köfte, su böreği, yaprak sarması, yağlama ve nihayet mantı ders gibiydi. Kayseri’e yolunuz düşerse kaşıkla  mantı tadını size tekrar hatırlatacaktır. Bence Türkiye’nin en iyi mantısı …
Adres
Alparslan Mh.Bahar Cd.(Kayseripark AVM'ye 150 m. mesafede) No:43/A Kayseri 


Not:
1 her hangi bir sıralama yapılmamıştır.
2 damak tadı değişken olduğu için bu benim için en iyilerdir.

24 yorum:

  1. Tebrik ederim sevgili Ömür. Blog açmana çok sevindim, böylece sik sik göz atip bir seyler ögrenmeye çalisacagim.

    Bu arada, ne tesadüf... ben de kendi blogumu bugün veya yarin baslatmak istiyordum. Açtigim zaman sana haber veririm, tarif alisverisi yapariz...
    Basarilar dilerim
    Sevgiler,
    Irene Morcillo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki irene zevkle takip ederim :) selam herkese

      Sil
  2. Komşu bloglar listeme ekledim bile. Güncellemelerinizden hemen haberdar olabilmek için. Uzun ömür-lü olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. tebrikler şefimmmm sıkı takipçinizim artıkkk :))

    YanıtlaSil
  4. Ömür şefim her yazdığınız bilgi cok değerli , blog icinde cok sevindim.
    Hayırlı olsun .

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Blog açmanıza çok sevindim:)güzel tariflerinizi dört gözle bekliyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Enerjiniz ve aksiyonunuz ömrünüz boyunca devam etsin, tüm paylaşımlarınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Ömür Şefim, blog dünyasına hoşgeldiniz. Paylaşımlarınızı sosyal medyadan takip etmeye çalışıyordum zaten. Blog sayesinde sizden çok güzel şeyler öğreneceğimize ve sizi keyifle okuyacağımıza eminim :)

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı uğurlu olsun sevgili Ömür, çok çok sevindim. Sizi izlemeyi sürdüreceğiz.

    YanıtlaSil
  9. Aramıza hoşgeldin şefim :) Daima takipteyim her zamanki gibi ;)

    YanıtlaSil
  10. Şefim aramıza hoşgeldiniz, sizi ayrıca Bursa'lı yemek blogu sayfasınada ekliyorum, ayrıca blog buluşmalarımıza şeref vermenizi isteriz.Sizi takibe alıyorum, sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  11. Twitterda 140 karakter ile yazdıklarınız bize yetmiyordu zaten, çok çok iyi olmus, hoşgeldiniz.

    YanıtlaSil
  12. Facede blog açtığınızı duyunca hemen tıkladım.Giriş yazınız muhteşem.Çok doğru bir söz.Merakla yazılarınızı ve gezilerinizi takip edeceğim. Güzel paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler. Herşey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil