tag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post2395707315727868620..comments2023-10-20T03:41:07.469-07:00Comments on ÖMÜR AKKOR - seyahat ve yemek -: ANADOLU MİCHELİNLERİÖmür Akkorhttp://www.blogger.com/profile/14968667924687970312noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-88776842958999387712013-08-23T00:05:43.243-07:002013-08-23T00:05:43.243-07:00Birde benim için servis ve ambiyans çok önemli ama...Birde benim için servis ve ambiyans çok önemli ama bu restoranların bazılarında bir kaşık bir şey yiyorsun hayatını unutuyorsun o kadar derim ;) Ömür Akkorhttps://www.blogger.com/profile/14968667924687970312noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-48037241028890118402013-08-23T00:02:21.963-07:002013-08-23T00:02:21.963-07:00Zaten kişisel bir liste...bu lokantaların 15 yıldı...Zaten kişisel bir liste...bu lokantaların 15 yıldır hala açık olması bence kalite ve standardın göstergesi kanımca... Bu geçen yılın listesi hatırlatmak istedim 2013 listesini hazırlamaya devam ediyorum sanırım Aralık başı yenisi hazır olacak. Listeye eklenen de var çıkan da..<br />Michelin adı göstermelik , insanlar alakadar olsun diye böyle bir başlık attım. Bu lokantalara gitmeselerde bilsinler istedim. Aslında restoran sahiplerinin emeğine bir karşılık olarak...<br /><br />Tabiki Anadolu lokantaları standarda bağlanmalı ama bu koşulları yakalamak bence çok zor. <br /><br />Listenin 2 yılı eminim 10. yılında daha da önemli bir hale gelebilir. Amacım yavaş yavaş bu yolda adım atmaktı. Bunlar yazılmasa belki de hiç bilemeyecektik. Ama şimdi azda olsa gündeme aldık. Dedim ya daha 2 yılı bunun 10. 20. yılıda olur, isminde değişir, standartlarda belli olur ;)<br />Sevgiler .Ömür Akkorhttps://www.blogger.com/profile/14968667924687970312noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-72284617253199992202013-08-22T13:20:30.449-07:002013-08-22T13:20:30.449-07:00Sevgili Omur,
Anadoludaki lokantalar icin gercekte...Sevgili Omur,<br />Anadoludaki lokantalar icin gercekten kriterleri belli değerlendirmelere ihtiyac var.Michelin degerlendirmesi oldukca sıkı kuralları olan bir değerlendirme sadece yemekleri değil sunuştan ,garsonlara,masa örtrüsünden çatala kaşığa bir çok kriter değerlendiriliyor bizde böyle böyle bir değerlendirme yapılırsa bu kriterleri geçecek yer bulmak kolay değil,belki yumuşatılarak kriterler belirlenebilir.Bewn sadece lezzet üzerinden bir değerlendirmenin yetersiz kalacağını düşünüyorum.Ayrica herşeyini beğendim demekte sana çok fazla sorumluluk yüklüyor bence.. kaybolantatlarhttps://www.blogger.com/profile/11003020542795793398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-29663721736578525012013-01-03T10:10:56.288-08:002013-01-03T10:10:56.288-08:00Cok tesekkur Omur ..
Eger Bursa geldim; sizin res...Cok tesekkur Omur ..<br /><br />Eger Bursa geldim; sizin restaurant gidecegim. Cunku sizin Bursa yemek kitap Muhtesem :)<br /><br />Note: <br />Eger siz Kanada geldiniz; bu restaurant tavsiyem - Montreal'de: http://www.joebeef.ca/<br /><br />Ve Joe Beef yemek kitap - Super: <br />http://www.amazon.ca/The-Art-Living-According-Beef/dp/1607740141<br /><br />All the best, <br /><br />Suleyman.Suleyman Ve Benhttps://www.blogger.com/profile/09091894083721120260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-32471739488696913002013-01-03T09:48:23.924-08:002013-01-03T09:48:23.924-08:00eyvallah süleyman..gel bursaya yine gideriz
sevgi...eyvallah süleyman..gel bursaya yine gideriz <br />sevgiler kanada'yaÖmür Akkorhttps://www.blogger.com/profile/14968667924687970312noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-90997005663806716172013-01-03T09:44:44.878-08:002013-01-03T09:44:44.878-08:00Merhaba Omur,
Harika fikir ! Cok tesekkur bu lis...Merhaba Omur, <br /><br />Harika fikir ! Cok tesekkur bu liste icin.<br /><br />Bu listeden gittim bu restaurant ve super kebap: Kebapçı Cemil Cemal Usta – Bursa - İskender<br /><br />En cok basarilar yeni yil sizin icin.<br /><br />Cok selam Bursa Kanada'dan.<br /><br />Suleyman.Suleyman Ve Benhttps://www.blogger.com/profile/09091894083721120260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-78753834864511956762012-11-01T02:38:06.660-07:002012-11-01T02:38:06.660-07:00Teşekkür ederim üstad ..
http://m-omurakkor.blogs...Teşekkür ederim üstad ..<br /><br />http://m-omurakkor.blogspot.com/2012/08/turk-mutfaginda-oykunmecilik-fransz.html<br /><br /> bu yazıyı yazan birinin özenti olması mümkün değil.<br /><br />yazıya bu ismi daha çok kişiye ulaşsın, bu esnaf lokantaları daha çok bilinsin diye verdim. yoksa özenti benimde tikindiğim bir şeydir.<br /><br />sevgiler Ömür Akkorhttps://www.blogger.com/profile/14968667924687970312noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2960983483704964424.post-47877853288557886402012-10-21T06:47:18.392-07:002012-10-21T06:47:18.392-07:00Merhaba Ömür,
Çalışmaların için teşekkür eder ve ...Merhaba Ömür,<br /><br />Çalışmaların için teşekkür eder ve mutfak sanatına eklediğin değerler bence yadırganamaz.<br />Fakat bizi niye Michelinle karşılaştırıyorsunuz.<br />Mutfağımız, kendine has bir yapıdadır. Dünyanın üçüncü mutfağı derken altında çok değerler var. bunları bulup keşfetmek bizlerin işidir. Fakat niye hep yabancılarla karşılaştırılmaktayız. Bizim mutfağımız kendine has yapısıyla gastronomik olarak Dünya mutfaklarında ilk sıradadır. Seninde uyguladığın sade ve yalın mutfak hem yapması zor, hem de sanatsal yapısıyla farklı olması gerekir. 1300 yılından beri Anadolu'da bulunuyoruz. Bu yabancılıkla da sanki yine göçecek gibi yabancı hayranlığı beni çileden çıkartıyor. Mutfağımızın temeli bile sağlık ve mutluluğun temeli. Taze olacak, düşük ısıda pişirilecek, yemeğin lezzeti kendini teşkil eden öğelere kadar algılanmalıdır. Bu da gurmelere ders verecek kadar bir lezzet uzmanlığı içerir. Bunu yapan ise benim usta aşçılarımız değilde Evde Dünyanın en lezzetli yemeğini yapan ANNEM'dir. Bu kadar hassas ve ince mutfakta niye yabancı özentisi var ki. Bence bu da gösterişte ve özende Bizim mutfağımız var. Şartlar sertleşince hep kuru fasulye, pilav ve cacık klasik temada gastronomları çıldırtacak lezzettedir. Şimdilik bu kadar deyip, başarılarının devamını dilerim.<br />Sağlık ve lezzetin daim olsun.<br /><br />gumustaseYiyecek ve İçecek Dünyasıhttps://www.blogger.com/profile/03118381010388231798noreply@blogger.com