31 Ağustos 2013 Cumartesi

Frankfurt "Caremelo Greco"



Gece Frankfurt

Frankfurt başta  pek sevmesemde sonradan artık burada yaşayabilirim dediğim bir yer oldu...
Frankfurt, metropol olması ancak etrafının banliyöler, köyler ve ormanlarla çevrili olması hatta daha çok ormanlarla çevrili olması sebebiyle iyice alıştığım ve hep gitmek istediğim yerler statüsüne çıkardığım güzel bir Alman şehri. 

Frankfurt'a ilgili detaylı bir yazı ne zaman yazarım bilmem ama size Caremelo Greco'dan (CG) bahsetmek için bu yazıyı yazıyorum. CG tek michelin yıldızlı onuda yeni almış bahçe katı , apartman altı bir dükkan. Sakin, ağaçlar içinde bir bahçe temiz ve düzenli. 
İçeriye girdiğim zaman şöyle bir bakınıp michelin brövesi aradım sonra da bahçemizdeki masaya geçtik. CG İtalyan, Yunan karışımı bir Akdeniz menüsüne sahip. Menü gelince başlıyoruz seçimlerle;

Başlangıçta
başlangıçlar
 mini mozerella caprese, kavun sorbe, taze kavun
İtalyan ekmekleri, zeytinyağı ve siyah tuz 

Sonra 

Polenta üstü kızarmış soğanlar ve carpacio balık dilimleri; polentasını fazla bulmakta beraber genel olarak iyi lakin menünün en zayıf siparişi 

Ahtapot carpacio; net başarılı 
ahtapot ve patates carpacio

Daha sonra
Domates reçelli risotto ve Atlantik lobster; inanılmaz desem, sadece domates reçelli risotto bile tek kelime ile muhteşem, menünün  en iyi seçimi ! 




domates reçelli risotto, başyapıt


Kereviz püreli deniz levreği; levrekte kereviz püreside en iyisinden, basit abartısın lakin lezzet çok çok önde. Menünün en iyi seçimi bu da olabilir ;) 

Safranlı risotto ve kuzu sırtı; etrafı da deniz mahsulü çevrili; ahtapot, karides, deniz tarağı vs lakin kuzu bu kadar az pişip nasıl yumuşak kalmış büyük bir sır olamalı. Genel olarak tabağı karışık bulsamda kuzu herseyi unutturacak cinsten. 

unutamam !
Beyaz kuşkonmazlı kabaklı papardelle; yok yok menünün en iyisi bu ! Kabaklı bir yemek nasıl olur en iyi olur diye de düşünebilirsiniz lakin enfes, menünün en iyisi mi bilmem ama yaşarken daha iyi makarna yemedim! Net ! Özellikle Almanya'nın meşhur beyaz kuşkonmazı da tadını uçurmuş... Ha bu arada içindeki tereyağını Rize yada Trabzon'dan getiriyor olabilir ;) 

En nihayet tatlı olarakta 





Yemek yediğim en iyi restoranlar statüsünde ilk sıralara oturdu. Tekrar tekrar gitmeyi çok isterim. Yolunuz Frankfurt'a düştüğünde illa Türk lokantaları aramak yerine bizim damak tadımıza uygun bir yer ararsanız tavsiye ederim 
Fiyat aralığı kişi başı 70/80 euro aralığında ( su dahil) 

Bu arada tatlıdan önce el yıkamak için gittiğim lavaboda michelin brövesini asılı görünce şaşırdım...seneye çıkarmasınlar listeden ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder